Landvetter IBK F00

Referat: Pixbo Wallenstam IBF F03 - Landvetter IBK F00

Varför göra det enkelt?

Äntligen fick jag tid över att skriva ett referat och vilken tur att det var när tjejerna spelade en så imponerande match.

Dagens första motståndare var Landvetter F00, stora, starka, snabba och duktiga, så vi visste att det skulle bli en riktig holmgång.
Tjejerna var mycket medvetna om detta och var grymt fokuserade när domarna blåste igång matchen och vi rullade på tre femmor som körde på i full fart.
Även Landvetter körde igång i full ös, så det blev en snabb, intensiv och underhållande match från början till slut.
Båda lagen skapade chanser i inledningen, men våra var lite vassare än Landvetters. Våra tjejer var noggranna i försvaret och tillät bara avslut ur sämre vinklar. Det här ledde till att vi tog tag i matchen och gjorde 1-0 efter dryga 6 minuter och 2-0 en och en halv minut efter det.
Landvetter jobbade vidare och reducerade efter dryga 11 minuter. Ingen stress utan Ella lyckades med ett långskott dryga ut till 3-1 när mindre än 30 sekunder återstod, vilket gav att vi gick till paus med en riktigt go känsla.

Men säg den glädje som varar för evigt……..

Vi ledare hade, trots att vi dubbelkollat protokollet, missat att skriva upp Ella. Så målet belönades med en matchstraff för henne och 4 mot 5 spel i fem minuter för laget.
Tjejerna jobbade på väldigt bra i detta underläge och skapade även några riktigt bra chanser, bl.a. ett friläge som sköts i stolpen.
Men powerplay var något som Landvetter verkligen kunde, så de skapade många vassa chanser och fick bra utdelning, 3-1 vändes till 3-4. En jobbig uppförsbacke för tjejerna särskilt när sista målet är ett helt felriktat skott som träffar en spelare och in i mål, känslan av att allt är emot en lurade i vassen.

Men pannbenen är något utöver det vanliga i detta gäng. Istället för att deppa ihop ger de sig in i en jakt att komma igen och långsamt, men säkert, tar de kommandot över matchen igen. Landvetter står upp bra och har även en mycket duktig målvakt så frustrerande nog kommer ingen kvittering. Men det finns en trygghet i laget att tillslut kommer målen och så blev det. När 20 sekunder återstod av mittenperioden smackade Malin in en retur med en volley backhand och vi var ikapp.

Inte mycket behövde sägas i pausen, för nu var maskineriet igång.

Sista drog igång i samma tempo och vi fick en känsla av att Landvetter började visa trötthetstecken, medan vi hade flyt. Efter två tog vi återigen ledningen och i mitten av perioden utökades ledningen till 6-4. Landvetter hade dock inte gett upp utan dryga minuten efter reducerade deras skickliga #13 men en snygg backhandstyrning.

Risken för hjärtinfarkt på läktaren ökade dramatiskt under de avslutande minuterna.
Lagen bytte chanser med varandra, men en het Ida i mål hade bestämt sig för att inte släppa in något mer samtidigt som utespelarna inte stressade upp sig.
När 2½ minut återstod fick återigen hemmapubliken jubla när 7-5 målet trycktes in i motståndarkassen.
Nu kunde publiken börja andas, dock hade Landvetter inte gett upp utan tog ut målvakten och satsade allt på att komma igen. De skapade flera chanser, men fick inte riktigt till det där obehagliga trycket mot vårt mål. Istället hade våra tjejer flera tillfällen att trycka in bollen i öppen kasse, men chanserna resulterade inte i fler mål utan bara i stort sus i publikhavet.

Segersiffrorna skrevs till 7-5. Detta var en mäktig seger av våra randiga hjältar. Återigen blev det en riktig holmgång mot ett mycket bra motstånd som verkligen utmanar oss i varje situation. Att vi ledare lyckas göra det ännu mer spännande ber vi om ursäkt för, men det gav att det blev en match vi sent kommer glömma.

Vi ledare är så glada och stolta över detta underbara gäng av vinnarskallar. Ni är ETT LAG i alla bemärkelser, för att ordentligt understryka detta faktum hade vi 7 olika målskyttar denna match.

Alla på läktaren vill också tacka för underhållningen båda lagen bjöd oss på idag.